ЦПЛР Ученическо общежитие - Ловеч
Основно меню

Ден на розовата фланелка

В навечерието на Деня на розовата фланелка - 28.02.2018, нашите чудесни ученици от Ученическо общежитие са една крачка напред! Разделени в три отбора, младежите дискутираха ситуации на насилие, които те са забелязали, или в които са участвали. Всеки отбор пресъздаде в своеобразна „снимка”, само със статични жестове и мимики, без звук или движение ситуацията и я представи на съучениците си, а те от своя страна с респект и уважение коментираха това, което виждаха!Всеки отбор обясни как би разрешил конфликта без насилие!

 

Учениците разбраха, че насилието в училище, или извън него, може да бъде спряно, ако те говорят с учител, с родител или друг възрастен.

 

Нашите първи стъпки на толерантност е добре представена игра от всички участници в инициативата! Като своеобразна стъпка с идеи младежите показаха какво да предприемем, за да има толерантност и да живеем в разбирателство в нашата общност, град, държава!
А стъпките им направиха пътека на оптимизма към по-мирен свят върху стената в учебната стая....

Ден на розовата фланелка - Изображение 1Ден на розовата фланелка - Изображение 2Ден на розовата фланелка - Изображение 3Ден на розовата фланелка - Изображение 4Ден на розовата фланелка - Изображение 5