ЦПЛР Ученическо общежитие - Ловеч

Международен ден за борба със СПИН

По случай 1 декември, Международен ден за борба със СПИН, учениците от Ученическо общежитие Ловеч организираха открити дебати на тема: “Болните от СПИН в България и чужбина”. Бяха сформирани два отбора.

 

Дебатите започнаха с Моника и Силвия от първи отбор, които обясниха какви са условията за лечение на СПИН у нас, как и към кого могат да се обърнат болните и защити тезата, че в България има начини да се справят с болестта, но трябва да излязат от анонимност. Те призоваха да се обърне повече внимание на разговорите в училище, образователни програми, които да информират и образоват учениците. Обобщението на първи отбор е, че България е достигнала етап в своето развитие, при който българите са свикнали да приемат тези хора и да правят живота им по-лесен.

 

Младите хора, по техните думи, вече са изключително активни,правят се много кампании, а и съвременните семействата намират подходящия начин да обяснят на децата си как и от какво да се пазят.

 

Другият отбор - Валентин, Огнян и Павел се противопоставя на тезата на своите съученици. Те защитиха тезата, че в чужбина хората, болни от СПИН, се приемат много по-добре от обществото и има далеч по-добри възможности за лекуване на тази болест.

 

Учениците изработиха тематично табло, което поставиха във фоайето на общежитието.с полезна информация.

Както винаги - при нас беше весело, уютно, познавателно!

Международен ден за борба със СПИН - Изображение 1Международен ден за борба със СПИН - Изображение 2Международен ден за борба със СПИН - Изображение 3Международен ден за борба със СПИН - Изображение 4Международен ден за борба със СПИН - Изображение 5Международен ден за борба със СПИН - Изображение 6