ЦПЛР Ученическо общежитие - Ловеч
Основно меню

Нека адмирираме нашите достойни ученици

И днес нека адмирираме нашите достойни ученици - Диана Гаврилова, Минко Минков и Летисия Борисова - XI клас!

Това са нашите участници в конкурса за ученическо есе на тема "Там е силен народът, където има закони", организиран от Окръжен съд Ловеч, послучай 140 години от създаването му. Първо място бе присъдено на Диана Гаврилова измежду тринадесет участника от област Ловеч. Поощрителни награди получиха и другите двама младежи на Ученическо общежитие гр.Ловеч! Наша гордост! Наша радост!

"В живота обаче ние пишем сценария и от нас зависи, как ще се развие и как ще завърши той. Защо гледаме безучастно?! Както казва Апостолът на свободата Васил Левски: „Дела трябват, а не думи!“. Време е за дела, запретнете ръкави и защитете свободата си, върнете ценностите и достойнството на закона да се припознае като нещо от нас за нас. Да повярваме в него, за да съществува! Да му позволим да ни защити. Да изпълни функцията си като гражданско общество, което всъщност е контрола на законността, чрез който следим за неговата справедливост.

Най лесното е всеки сам за себе си да спазва закона. А след законите идва ред на справедливостта. Тя е завършекът или можем да я наречем “хубавият“ край.

И кой би поискал тогава да избяга от една законова и справедлива държава?" Диана Гаврилова

Нека адмирираме нашите достойни ученици - Изображение 1Нека адмирираме нашите достойни ученици - Изображение 2Нека адмирираме нашите достойни ученици - Изображение 3Нека адмирираме нашите достойни ученици - Изображение 4Нека адмирираме нашите достойни ученици - Изображение 5